faculties_present_img

Пробен достъп до списание Science в ТУ-София до 23 декември


От 17 октомври до 23 декември 2016 в ТУ-София ще има пробен достъп до списание “Science” (всички броеве 1880 - 2016) и  "Science Advance" -  на адрес:   http://science.sciencemag.org/content/by/year

Списание “Science” e създадено от Томас Едисон през 1880 г. и от тогава е ядрото на откритията в науката. Представлява мултидисциплинарен преглед, публикувало е статии от Алберт Айнщайн, Едвин Хъбъл, както и повече от 400 нобелови лауреати след учредяването на Нобеловата награда през 1901. Импакт факторът на списанието  за 2015 година е 34,661, като по-малко то 10 % от постъпилите статии биват избрани за публикация.
 
Издава се от AAAS (Американска асоциация за развитие на науката) - организация с нестопанска цел, бореща се за напредъка на науката, насърчаваща образованието и  реализацията на учените в научната област.

Списание Science Advance - списание със свободен достъп, публикувано изцяло онлайн.
 
И двете издания покриват голям спектър от дисциплини – инженерство, компютърни науки, математика, физика, технология на материалите, астрономия, науки за околната среда и живота, антропология, генетика и др.

Указания за ползване:

Може да разглеждате броевете по години, или да използвате полето за тъсене в дясно. От изведените резултати, тези с икона отключен катинар  могат да бъдат преглеждани и сваляни в пълен текст. В електронния запис на статията има tab-ове Figures & Data откъдето може да изтеглите фигурите, използвани в статията във висока резолюция, както и Info & Metrics, представящ статистика за ползвамеост от сайта на AAAS, и споделяния в Mendely, Tweeter, Facebook и други социални мрежи.

Информационна брошура на сп. Science 

​   


Copyright © 2018 ТУ-София - ЦИР